پیاده روی اربعین

از قرآن پدیا

پیاده روی اربعین؛ یکی از سنت‌های تبلیغی فرا ملی و جهانی محسوب می‌شود که همه زائران از همه ادیان و مذاهب در مراسم سالیانه پیاده روی به سمت کربلا شرکت می‌کنند. این حرکت جمعی نشانه تقریب و وحدت میان ادیان و مذاهب اسلامی است. هرچقدر این مراسم گسترده تر و با وحدت بیشتر برگزار شود، تبلیغات بیشتری برای اسلام انجام می‌گیرد و مردم دنیا آشنایی بیشتری با قیام عاشورا و ظهور امام زمان (عج) پیدا خواهند کرد.

تأثیر پیاده روی اربعین در تقریب ادیان و مذاهب اسلامی

پیاده‌روی اربعین یکی از سنت‌های حسنه و تبلیغی اسلام است که همه ساله از مسیرهای منتهی به کربلا به ‌منظور زیارت امام حسین(ع) در چهلمین روز شهادتش انجام می-گیرد.[۱] هرچند اربعین یک برنامه شیعی است؛ اما در این جمع شیعی، اسماعیلیه، زیدیه، اهل سنت، مسیحیان، زرتشتیان، ایزدی و حتی یهودیان و سایر آیین‌های دیگر هم حضور دارند و در پذیرایی از زائران اربعین نقش ایفا می-کنند.[۲] این حضور در اربعین به معنای کنار گذاشتن تمامی تفاوت‌های قومی، مذهبی، نژادی است؛ زیرا در این پیاده روی، افراد با هر پست، مقام، منصب، نژاد و مذهبی تنها با لقب «زائر اربعین حسینی» شناخته می-شوند.[۳] حضور جمعی و گسترده ادیان و مذاهب اسلامی در این مراسم می‌ تواند بهترین فرصت را برای تبلیغ دین اسلام فراهم کند[۴] چنانکه، در طول سالیان متمادی، افراد زیادی از کشورهای مختلف مشاهده شده است که با تأثیرپذیری از این مراسم، مسلمان می-شوند.[۵] بر این اساس، پیاده روی اربعین می‌ تواند جایگاهی برای پیوند امت‌ها و وحدت مذاهب -شود.[۶]

پیاده روی اربعین؛ زمینه ساز ظهور امام زمان(عج)

زمانی که زائران از اقصی نقاط جهان برای حضور در مراسم پیاده روی تجمع می‌کنند، قدرت سیاسی تولید و به دنبال آن احترام جهانی برای امام زمان (عج) ایجاد می-کنند.[۷][۸] نشانه این امر این است‌که در زمان ظهور، مردم دنیا امام زمان (عج) را با قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) خواهند شناخت و نام حسین(ع) برای تمام ملت‌های جهان آشنا خواهد بود.[۹] در تأیید این ادعا، روایاتی است‌که امام عصر(ع) خود را با نسبت اباعبدالله(ع) به مردم معرفی می‌کنند.[۱۰] علاوه بر این، پیاده‌ روی اربعین درس عدالت اجتماعی، عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی[۱۱] به مردم می‌دهد و براي مدتي هر چند كوتاه، مردم را از تعلقات دنيايي و مادي جدا مي كند و مردم در قالب يك شرايط سخت از نظر ظاهري، با شرایط دوره ظهور آشنا مي‎شوند. اینگونه است که صبر و شكيبايي براي رسيدن به مرقد امام حسين (ع) مي‎تواند تمريني براي آمادگي جهت مواجه با بحران‌ها و سختي‎هاي دوران ظهور و اجراي سبك زندگي مهدوي باشد.[۱۲]

منابع

ایکنا.

ویکی پدیا.

يزدى حايرى، على (‏1422 ق‏)، إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب عجّل الله تعالى فرجه الشريف‏، محقق/ مصحح : عاشور، على بيروت‏:‏ مؤسسة الأعلمى‏.

ارجاعات

  1. . استاد دانشگاه: پیاده روی اربعین، تمرین ولایت‌مداری در عصر غیبت است؛ چرا زیارت اربعین/۴/ پیاده‌روی اربعین نماد چیست؛ چرا زیارت اربعین / ۶/ اثرات پیاده‌روی اربعین؛ ویکی پدیا.
  2. . آداب و احکام پیاده‌روی اربعین؛ ویکی پدیا؛ پیاده روی عظیم اربعین نماد بی بدیل اعلام فرهنگ شیعه به جهانیان شده است.
  3. . جلوه‌های زیبای «سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ» در پیاده روی اربعین؛ هادی انصاری بیان کرد: فراز و فرودهای پیاده‌روی اربعین در دوران حکومت صدام و پس از آن؛ امام جمعه خوی:پیاده روی اربعین نماد حقانیت تشیع است.
  4. . پیاده روی اربعین حسینی نماد آزادگی اسلام است.
  5. . هادی انصاری بیان کرد: فراز و فرودهای پیاده‌روی اربعین در دوران حکومت صدام و پس از آن
  6. . امام جمعه شهرکرد: تداوم پیاده روی اربعین تحقق بخش اسلام ناب مهدوی است؛ وحدت مذاهب مهمترین اثر پیاده روی اربعین است.
  7. . پناهیان در موکب سیدالشهدای استان قزوین:پیاده روی اربعین زمینه‌ساز افزایش قدرت سیاسی شیعیان می‌شود.
  8. . یادداشت/ نسبت پیاده‌روی اربعین، تمدن و آخرالزمان از نظر دو تحلیلگر خارجی؛ چرا زیارت اربعین / ۴/ پیاده‌روی اربعین نماد چیست.
  9. . هادی انصاری بیان کرد: فراز و فرودهای پیاده‌روی اربعین در دوران حکومت صدام و پس از آن
  10. . إذا ظهر القائم(ع) قام بین الرکن و المقام و ینادی بنداءات خمسة: الأول: ألا یا أهل‏ العالم‏ أنا الإمام القائم، الثانی: ألا یا أهل‏ العالم‏ أنا الصمصام المنتقم، الثالث: ألا یا أهل‏ العالم‏ إن جدّی الحسین قتلوه عطشان...؛ (الزام الناصب/ج2/ص233)
  11. . پیاده‌روی اربعین «شرط» ظهور است، نه نشانه ظهور/ راهپیمایی اربعین؛ تجلی‌گاه جامعه مهدوی
  12. استاد دانشگاه: پیاده روی اربعین، تمرین ولایت‌مداری در عصر غیبت است