هفته قرآن

از قرآن پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۳۱ توسط Shojaei (بحث | مشارکت‌ها)

هفته قرآن؛ هفته ای که با نامگذاری آن به نام قرآن تلاش می شود به آموزش، احیا و فرهنگ قرآنی پرداخته شود.

معرفی

هفته قرآن، هفته ای است که در آن سازمان ها و کشورها تلاش می کنند تا با توجه و تمرکز ویژه بر قرآن، زمینه احیا و تریج فرهنگ قرآنی را فراهم کنند. این هفته لزوماً یک هفته رسمی در تقویم کشورها نیست، بلکه می تواند هفته ای در تقویم سازمانی یک نهاد فرهنگی باشد که در آن تلاش شود برنامه های آن هفته به شکل متمرکز در حوزه قرآن پیش بینی و اجرا شود.

سطوح برگزاری هفته قرآن

برگزاری سطح ملی هفته قرآن

هفته قرآن گاه در سطح ملی و با ثبت در تقویم رسمی یک کشور همراه است. در این سطح معمولا تلاش می شود تا تمامی نهادها و سازمان های فرهنگی و غیرفرهنگی مجموعه برنامه هایی قرآنی را که باعث آشنایی هرچه بیشتر جامعه با قرآن و معارف آن برای عموم مردم می شود را برگزار کنند.

البته گاه با وجود آنکه این هفته در تقویم یک کشور ثبت رسمی نشده است اما برنامه ریزی ها به صورتی تدوین می گردد که تمامی نهادها درگیر فعالیت فرهنگی در این عرصه شوند. یک نمونه جالب توجه از برگزاری هفته قرآن در این سطح را می توان مربوط به وزارت اوقاف مصر دانست. این وزارتخانه 27 ذی الحجة سال 1444 هجری تا شنبه، 4 محرم را به عنوان هفته قرآن معرفی نموده و طی ابلاغیه خود از مساجد بزرگ سراسر قرآن درخواست نموده تا به شناساندن عظمت، محاسن و جنبه‌هایی از معجزه قرآن کریم بپردازند. بنابر برنامه وزارت اوقاف مصر در هفته قرآنی هر امام جماعتی در مسجد خود روزانه درسی را به بیان عظمت و فضائل قرآن کریم و برخی اسرار این کتاب بزرگ باید اختصاص دهد. در همین راستا حتی موضوع خطبه نماز جمعه هفته قرآن مصر نیز باید به موضوع «قرآن کریم؛ کتاب رحمة للعالمین» بپردازد. در این بیانیه آمده است در هفته قرآن محافل قرآنی در داخل و خارج مصر نیز با حضور قاریان برجسته و دوستداران قرآن کریم از کشورهای مختلف جهان رونق بیشتری بگیرد و در سال‌های آتی نیز هفته قرآنی تکرار و مسابقه جهانی قرآن کریم نیز همزمان با آن برپا خواهد شد.[۱]

برگزاری سطح سازمانی هفته قرآن

هفته قرآن گاه در سطح یک نهاد و یا سازمان ملی و بین المللی برگزار شود. در این سطح تلاش می شود، تا برنامه های آن سازمان در هفته قرآن به گونه ای برنامه ریزی شود که فرهنگ قرآنی و یا حوزه های مختلف آموزش و پژوهش قرآن تبلیغ شود. برگزاری هفته قرآن و عترت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران با هفته تشویق دانشجویان به انس بیشتر با قرآن از طریق برگزاری مسابقات مختلف،[۲] هفته قرآن در رایزنی ایران در هند برای معرفی قرآن به جامعه هند،[۳] برگزاری هفته آموزشی هنرهای قرآنی در پنجاب پاکستان با هدف آشناسازی جامعه هنری و عموم مردم با هنرهای قرآنی[۴] و هفته قرآنی دانشگاه «ملک خالد» عربستان با هدف آشناسازی دانشجویان با معارف و فرهنگ قرآنی[۵] نمونه هایی از برگزاری هفته قرآن در سطح سازمان است.

منابع

ایکنا

ارجاعات