قاسم پور، محسن: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۵۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۵ آوریل ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''محسن قاسم‌پور'''؛ (زاده 1340ش)، محقق، نویسنده، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبایی(ره) متولد راوند کاشان است.
'''محسن قاسم‌پور'''؛ (زاده 1340ش)، محقق، نویسنده، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبایی(ره). وی متولد راوند کاشان است.


== زندگی نامه ==
== زندگی نامه ==
قاسم پور در سال 1340 در شهر راوند کاشان چشم به جهان گشود. ایشان برادر روحانی شهید و والا مقام شهید احسان قاسم‌پور می باشند. پدر وی نیز از ذاکرین اهل‌البیت و از شاعران راوند هستند.
قاسم پور در سال 1340 در شهر راوند کاشان چشم به جهان گشود. ایشان برادر روحانی شهید و والا مقام شهید احسان قاسم‌پور می باشند. پدر وی نیز از ذاکرین اهل‌البیت و از شاعران راوند به شمار می آید.


== تحصیلات ==
== تحصیلات ==
خط ۸: خط ۸:


== سوابق علمی-اجرایی ==
== سوابق علمی-اجرایی ==
وى در فاصله سال‌هاى 66 تا 70 به‌عنوان محقق و نویسنده در معاونت مطبوعاتى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى به فعالیت‌های فرهنگى مشغول بود و از سال 71 تا 78 در سمت‌هاى معاون دانشجويى دانشگاه كاشان و مدير گروه الهيات و معارف اسلامى اين دانشگاه به عرضه خدمات علمى و فرهنگى پرداخت. ایشان  هم‌اكنون عضو هيئت علمى دانشگاه علامه طباطبایی(ره) است. از جمله مسئولیت های اجرایی وی به شرح ذیل است:
وى در فاصله سال‌هاى 66 تا 70 به‌عنوان محقق و نویسنده در معاونت مطبوعاتى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى به فعالیت‌های فرهنگى مشغول بود و از سال 71 تا 78 در سمت‌هاى معاون دانشجويى دانشگاه كاشان و مدير گروه الهيات و معارف اسلامى اين دانشگاه به عرضه خدمات علمى و فرهنگى پرداخت. ایشان  هم‌اكنون عضو هيئت علمى دانشگاه علامه طباطبایی(ره) است.  


•    هیات تحریریه دوفصلنامه پژوهش های میان رشته ای قرآن کریم
وی در نشریات قرآنی فراوانی به عنوان سردبیر و عضو هیئت تحریره در حال خدمت است که اسامی برخی از آنها عبارتند از:


•    هیات تحریریه دوفصلنامه مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی
* هیات تحریریه دوفصلنامه پژوهش های میان رشته ای قرآن کریم
 
* هیات تحریریه دوفصلنامه مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی
•    هیات تحریریه تحقیقات علوم قرآن و حدیث
* هیات تحریریه تحقیقات علوم قرآن و حدیث
 
* سردبیر مجله علمی «کاشان شناسی»
•    سردبیر مجله علمی «کاشان شناسی»
* مدیر مسئول دوفصلنامه حدیث پژوهی
 
* هیات تحریریه دوفصلنامه حدیث پژوهی
•    مدیر مسئول دوفصلنامه حدیث پژوهی
* سردبیر فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی
 
* هیات تحریریه فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی
•    هیات تحریریه دوفصلنامه حدیث پژوهی
 
•    سردبیر فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی
 
•    هیات تحریریه فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی


== آثار ==
== آثار ==
قاسم پور دارای مقالات و آثار بیشماری است، وی تاکنون راهنمایی و مشاوره رساله های بسیاری از دانشجویان را برعهده داشته است. بااین حال کتاب «پژوهشى در جريان‌شناسى تفسير عرفانى با نگاهى به پنج تفسير مهم عرفانى از قرن چهارم تا پايان قرن هشتم» ازجمله کتب این محقق است.
قاسم پور دارای مقالات و آثار بیشماری است، وی تاکنون راهنمایی و مشاوره رساله های بسیاری از دانشجویان را برعهده داشته است. بااین حال کتاب «پژوهشى در جريان‌شناسى تفسير عرفانى با نگاهى به پنج تفسير مهم عرفانى از قرن چهارم تا پايان قرن هشتم» ازجمله کتب معروف این محقق به شمار می آید.


== دیدگاه‌ها ==
== دیدگاه‌ها ==
ایشان با تاکید بر تفاوت بین تفسیر و تدبر براین است تدبر همگانی‌تر است و خداوند نیز به همه چنین فراخوانی داده است اما بدین‌معنا نیست که تدبر بدون هیچ پیش‌فرض‌ و چارچوبی انجام شود.  تدبر را باید از جنس استنطاق و دریافت نکات و الهام‌های درونی آیات بدانیم که با تفسیر تفاوت دارد.<ref>[https://iqna.ir/00Gir4 تدبر در قرآن چارچوب‌های خاص خود را دارد]</ref> در تفسیر، مجموعه‌ای از مقدمات، مدخل‌ها و دانش‌های پیشینی نیاز داریم که در تدبر شاید به دلیل همگانی بودن، این مدخل‌ها لازم نباشد. <ref>[https://iqna.ir/00GiT0 ارجاع مستقیم به قرآن؛ رهیافت متدبرانه سیدقطب]
ایشان با تاکید بر تفاوت بین تفسیر و تدبر معتقد تدبر مقوله ای همگانی‌ است و خداوند نیز به همین خاطر همه را به چنین امری فراخوانده است؛ اما این سخن بدین‌معنا نیست که تدبر بدون هیچ پیش‌فرض‌ و چارچوبی انجام شود. تدبر را باید از جنس استنطاق و دریافت نکات و الهام‌های درونی آیات بدانیم که با تفسیر تفاوت دارد.<ref>[https://iqna.ir/00Gir4 تدبر در قرآن چارچوب‌های خاص خود را دارد]</ref> در تفسیر، مجموعه‌ای از مقدمات، مدخل‌ها و دانش‌های پیشینی نیاز داریم که در تدبر شاید به دلیل همگانی بودن، این مدخل‌ها لازم نباشد. <ref>[https://iqna.ir/00GiT0 ارجاع مستقیم به قرآن؛ رهیافت متدبرانه سیدقطب]


</ref>
</ref>
ویراستار
۳٬۲۹۵

ویرایش