منشور توسعه فرهنگ قرآنی: تفاوت میان نسخه‌ها

از قرآن پدیا
(صفحه‌ای تازه حاوی «<div style="text-align:justify"> منشور توسعه فرهنگ قرآنی؛ از اسناد مصوب قرآنی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی. در این منشور برنامه-ها و طرح¬ هایی در سطح ملی و بین المللی برای ترویج فرهنگ قرآنی و زندگی اهل بیت(ع) ارائه شده است. این منشور در شورای انقلاب فرهنگی...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۸ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۴۰

منشور توسعه فرهنگ قرآنی؛ از اسناد مصوب قرآنی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی. در این منشور برنامه-ها و طرح¬ هایی در سطح ملی و بین المللی برای ترویج فرهنگ قرآنی و زندگی اهل بیت(ع) ارائه شده است. این منشور در شورای انقلاب فرهنگی در سال 1388 برای سازماندهی و اجرای محتوای برنامه¬ها و طرح¬های منشور، سازمان¬های دولتی و مردمی تصویب شده است.

1-فرهنگ قرآنی یکی از مسائل مهم قرآنی، مسئله فرهنگ قرآنی است. فرهنگ قرآن به مجموعه¬ای از گفتار و رفتار گفته می¬شود که بر طبق قرآن تنظیم شده است. [۱] به طور معمول، مردمی¬که می¬خواهند زندگی بر طبق الگوی قرآنی داشته ¬باشند، باید فرهنگ قرآن را یاد بگیرند. شناخت و ايمان به قرآن، انس و ارتباط با قرآن، درک مفاهیم قرآنی و اجرای آن در زندگی فردی و اجتماعی از مباحث فرهنگ قرآنی است. [۲][۳]



2- منشور توسعه فرهنگ قرآنی بدون شک، فرهنگ‌سازی قرآنی یکی از مسائل ضروری جامعه اسلامی است.[۴] بسیاری از افراد فرهیخته معتقدند که فرهنگ قرآنی می¬تواند تغییرات زیادی بر زندگی انسان داشته باشد.[۵] به همین دلیل لازم است تا برنامه¬ها و طرح¬ هایی میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته شود. [۶]این برنامه¬ها با اسم «منشور توسعه فرهنگ قرآنی» توسط نظام جمهوری اسلامی ايران به تصویب رسیده است.[۷] البته، این منشور نخستين سند راهبردی قرآنی كشور نيست[۸]؛ اما این منشور، از عالی‌ترين و جامع‌ترين اسناد است که برای سطح ملی و بین المللی برنامه ریزی شده است.[۹] [۱۰] این برنامه¬¬¬ها، عهد و پیمان اعضای جامعه است تا جامعه¬ای با فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) بسازند.[۱۱] از این رو، بیشتر سازمان¬¬های آموزش و پرورش، سازمان تبليغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسات قرآنی ـ م مردمی در اجرای این منشور به کار گرفته شده-اند.[۱۲][۱۳] این سازمان¬ها وظیفه دارند تا منشور توسعه فرهنگ قرآنی را به منشور ترويج زندگی قرآنی تبدیل کنند.[۱۴] 3- تاریخچه منشور توسعه فرهنگ قرآنی منشور توسعه فرهنگ قرآنی به وسیله نخبگان و كارشناسان نوشته و به عنوان نخستين سند جامع و راهبردی نظام جمهوری اسلامی ايران در حوزه قرآن كريم در جلسه ۲۲/۲/۱۳۸۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصويب رسيد. درواقع، این برنامه، برنامه ملی نظام، برای رسیدن به فرهنگ قرآنی در جامعه است.[۱۵]


4-محورهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی

    هر برنامه¬ای برای خود رویکردهایی دارد. برنامه منشور توسعه فرهنگ قرآنی كشور، نیز سه محور فرهنگ‌سازی قرآنی، نظام‌سازی قرآنی و سازماندهی قرآنی دارد.[۱۶] اين منشور برای فرهنگ سازی، مديريت توسعه فرهنگ قرآنی، مديريت توسعه پژوهش‌های قرآنی، مديريت توسعه آموزش‌های تخصصی قرآنی، مديريت توسعه آموزش‌های عمومی قرآنی و مديريت توسعه تبليغ و ترويج قرآن برنامه‌ريزی کرده است.[۱۷] همچنین، این منشور برای نظام سازی قرآنی لازم دارد تا اندیشه‌های اسلامی در زمینه قرآن و عترت، سخنان امام خمینی(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری به روشنی گفته شود.[۱۸] افزون بر این، برای سازماندهی قرآنی لازم است تا عزم ملی با اراده مدیران ارشد نظام هماهنگ باشد[۱۹][۲۰]. 

منابع: ایکنا

  1. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی مبين منويات ايران در مواجهه با تعاليم قرآن است
  2. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی ميثاق ملی برای ساختن جامعه‌ قرآنی است.
  3. . هدف منشور توسعه فرهنگ قرآنی، ارتقای فرهنگ قرآن به معنای عام است
  4. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی ميثاق ملی برای ساختن جامعه‌ قرآنی است
  5. . ضرورت اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی/ از ظرفیت خیرین استفاده شود
  6. . لزوم تمرکز بر اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه
  7. . ضرورت اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی/ از ظرفیت خیرین استفاده شود
  8. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی نخستين سند راهبردی قرآنی كشور نيست
  9. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی مبين منويات ايران در مواجهه با تعاليم قرآن است
  10. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی ميثاق ملی برای ساختن جامعه‌ قرآنی است
  11. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی در صورت اجرايی‌شدن تأثيرگذار است
  12. . زمينه‌سازی برای انجام كار گروهی اولويت اجرايی منشور توسعه قرآنی شود
  13. . . لزوم تمرکز بر اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه
  14. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی بايد به منشور توسعه زندگی قرآنی بدل شود
  15. . آشنايی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی/۱
  16. . تصويب منشور توسعه فرهنگ قرآنی نقطه عطف تمام برنامه‌های قرآنی بوده است
  17. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی در صورت اجرايی‌شدن تأثيرگذار است
  18. اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی؛ پیشرفت داشته‌ایم ولی رضایت نداریم + فیلم
  19. اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی؛ پیشرفت داشته‌ایم ولی رضایت نداریم + فیلم
  20. . منشور توسعه فرهنگ قرآنی مبين منويات ايران در مواجهه با تعاليم قرآن است