قاسم پور، محسن: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''محسن قاسمپور'''؛ (زاده 1340ش)، محقق، نویسنده، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبایی(ره) متولد راوند کاشان است. == زندگی نامه == قاسم پور در سال 1340 در شهر راوند کاشان چشم به جهان گشود. ایشان برادر روحانی شهید و والا مقام شهید ا...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۵ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۰۲
محسن قاسمپور؛ (زاده 1340ش)، محقق، نویسنده، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبایی(ره) متولد راوند کاشان است.
زندگی نامه
قاسم پور در سال 1340 در شهر راوند کاشان چشم به جهان گشود. ایشان برادر روحانی شهید و والا مقام شهید احسان قاسمپور می باشند. پدر وی نیز از ذاکرین اهلالبیت و از شاعران راوند هستند.
تحصیلات
قاسم پور پس از ایام کودکی، تحصيلات خود را تا پايان متوسطه در راوند سپرى كرد. در سال 1359 در رشته علوم تجربى ديپلم گرفت. پس از آن در رشته الهيات و معارف اسلامى دانشگاه تهران تحصيلات عالى خود را ادامه داد. وى در سال 1366 دوره كارشناسى را به اتمام و در سال 1369 در همان دانشگاه از پاياننامه كارشناسىارشد خود دفاع كرد. پس از آن به دوره دكتراى دانشگاه تربيت مدرس راه يافت و درسال 1379 نیز فارغ التحصیل شد.
سوابق علمی-اجرایی
وى در فاصله سالهاى 66 تا 70 بهعنوان محقق و نویسنده در معاونت مطبوعاتى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى به فعالیتهای فرهنگى مشغول بود و از سال 71 تا 78 در سمتهاى معاون دانشجويى دانشگاه كاشان و مدير گروه الهيات و معارف اسلامى اين دانشگاه به عرضه خدمات علمى و فرهنگى پرداخت. ایشان هماكنون عضو هيئت علمى دانشگاه علامه طباطبایی(ره) است. از جمله مسئولیت های اجرایی وی به شرح ذیل است:
• هیات تحریریه دوفصلنامه پژوهش های میان رشته ای قرآن کریم
• هیات تحریریه دوفصلنامه مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی
• هیات تحریریه تحقیقات علوم قرآن و حدیث
• سردبیر مجله علمی «کاشان شناسی»
• مدیر مسئول دوفصلنامه حدیث پژوهی
• هیات تحریریه دوفصلنامه حدیث پژوهی
• سردبیر فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی
• هیات تحریریه فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی
آثار
قاسم پور دارای مقالات و آثار بیشماری است، وی تاکنون راهنمایی و مشاوره رساله های بسیاری از دانشجویان را برعهده داشته است. بااین حال کتاب «پژوهشى در جريانشناسى تفسير عرفانى با نگاهى به پنج تفسير مهم عرفانى از قرن چهارم تا پايان قرن هشتم» ازجمله کتب این محقق است.
دیدگاهها
ایشان با تاکید بر تفاوت بین تفسیر و تدبر براین است تدبر همگانیتر است و خداوند نیز به همه چنین فراخوانی داده است اما بدینمعنا نیست که تدبر بدون هیچ پیشفرض و چارچوبی انجام شود. تدبر را باید از جنس استنطاق و دریافت نکات و الهامهای درونی آیات بدانیم که با تفسیر تفاوت دارد.[۱] در تفسیر، مجموعهای از مقدمات، مدخلها و دانشهای پیشینی نیاز داریم که در تدبر شاید به دلیل همگانی بودن، این مدخلها لازم نباشد. [۲]