طالوت: تفاوت میان نسخه‌ها

از قرآن پدیا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''طالوت'''؛ شخصیتی قرآنی که به نیکی از او یاد شده است. == شناسه اسمى طالوت == === الف) نام طالوت === یکی دیگر از شخصیتهای قرآنی در زمینه حکومت و فرماندهی طالوت است که قصه او در قرآن بیان شده است. نام او «شاؤل» است. شاؤل، نام عبری است و به سریانی سازل و ب...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۵: خط ۴۵:


به این ترتیب طالوت با لشکر اندک بر دشمنان پیروز شد و داوود دارای موقعیت عظیم در نزد شموئیل و بنی اسرائیل گردید و سرانجام به مقام نبوت و حکومت رسید.
به این ترتیب طالوت با لشکر اندک بر دشمنان پیروز شد و داوود دارای موقعیت عظیم در نزد شموئیل و بنی اسرائیل گردید و سرانجام به مقام نبوت و حکومت رسید.
این مدخل برگرفته از '''کتاب اشخاص و گروه ها در قرآن''' است و مقاله آن هنوز به طور کامل تدوین نیافته است.
[[رده:افراد یاد شده]]

نسخهٔ ‏۹ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۵۸

طالوت؛ شخصیتی قرآنی که به نیکی از او یاد شده است.

شناسه اسمى طالوت

الف) نام طالوت

یکی دیگر از شخصیتهای قرآنی در زمینه حکومت و فرماندهی طالوت است که قصه او در قرآن بیان شده است. نام او «شاؤل» است. شاؤل، نام عبری است و به سریانی سازل و به عربی طالوت گفته میشود.

ب) زمان و محل ولادت و وفات

حضرت طالوت ۱۲۷۵ سال قبل از میلاد به دنیا آمد، حدود ۵۲ سال عمر کرد و ۱۲۲۳ سال قبل از میلاد فوت کرد. قبر او در رامه و در بیت المقدس است.

شناسه جسمی و ظاهری

طالوت فردی بلند قامت و تنومند و خوش اندام بود، اعصابی محکم و نیرومند داشت و بسیار زیرک و دانشمند بوده است.

شناسه شغلی و خدماتی طالوت

طالوت به دلیل فقر به سقایی یا دباغی روزگار می گذراند. همچنین قبل از رسیدن به مقام شاهی پدرش او را برای کمک و همراهی با خود در چرای گوسفندان به صحرا میبرد و کشاورزی میکرد. بعدها از طرف خداوند، شاهی و حکومت را به دست گرفت.

شناسه تبلیغی طالوت

طالوت از جانب خداوند به شاهی و فرماندهی بنی اسرائیل برگزیده شد و پیامبر زمان او سموئیل (شموئیل) بود برخی از عوامل برگزیدگی او عبارت اند از:

الف) برخورداری وی از توانایی علمی

ب) قدرت جسمی بیشتر نسبت به دیگران

از آنجا که ابتدا قوم بنی اسرائیل به خدایی بودن مأموريت طالوت اعتماد نداشتند از پیامبرشان شموئیل درخواست نشانه ای برای زمام داری کردند پس پیامبرشان خطاب به آنان گفت: «... إِنَّ آيَةَ مُلْكِهِ أَن يَأْتِيكُمُ التَّابُوتُ فِيهِ سَكِينَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَبَقِيَةً مِّمَّا تَرَكَ آلُ مُوسَى وَآلُ هَارُونَ تَحْمِلُهُ الْمَلَائِكَةُ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» (بقره/۲۴۸)

نشانه حکومت او این است که با صندوق عهد به سوی شما خواهد آمد. (همان صندوقی که) در آن آرامشی از پروردگار شما و یادگارهای خاندان موسی و هارون قرار دارد، در حالی که فرشتگان آن را حمل می کنند. در این موضوع نشانه ای (روشن) برای شماست اگر ایمان داشته باشید.

با توجه به آیات قرآن صندوق عهد محتویاتی داشته که موجب آرامش بنی اسرائیل میشد و نفوذ معنوی و آثار روانی در پیشامدهای گوناگون داشته است.

شناسه خانوادگی طالوت

الف) نسب طالوت

طالوت پسر قیس، پسر ابیان، پسر ضرار، پسر بحرت، پسر افیخ، پسر ایشی، پسر بنیامین، پسر یعقوب، پسر اسحاق و پسر ابراهیم بود.

ب) نام همسر

اجينعام دختر احیعاص، نام همسر طالوت بود.

ج) نام فرزندان

شاؤل [طالوت] چهار فرزند پسر به نامهای یونائان، یثوی، ملک شیوع و اشباشول و دو دختر به نامهای ناذاب و ملکان داشت.

شناسه حکومتی طالوت

در زمان طالوت حکومت مردم فلسطین به عهده فردی به نام جالوت بود که به او جلیاث می گفتند. او پادشاه نیرومند و گردن کشی بود، به گونه ای که کسی توانایی مقابله با او را نداشته است در مقابل لشکر اندک بنی اسرائیل جالوت دارای هشتصد مرد مبارز بود به همین دلیل لشکر طالوت با دیدن آنها دست به دعا بردند. (بقره/۲۵۰)

این گروه اندک با اراده های محکم و روحیه ای عالی به فرماندهی طالوت فرمانده لایق و با ایمان به دشمن حمله کردند. در آن هنگام که داوود به عنوان جوان ناشناس در میان بنی اسرائیل بود، به وسیله فلاخنی که در دست داشت جالوت را کشت (بقره/۲۵۱) و با کشته شدن او سپاه فروپاشید و همه فرار کردند.

به این ترتیب طالوت با لشکر اندک بر دشمنان پیروز شد و داوود دارای موقعیت عظیم در نزد شموئیل و بنی اسرائیل گردید و سرانجام به مقام نبوت و حکومت رسید. این مدخل برگرفته از کتاب اشخاص و گروه ها در قرآن است و مقاله آن هنوز به طور کامل تدوین نیافته است.