پرش به محتوا

سوره زلزال: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۹۱ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''سوره زلزال'''؛ نود و نهمین سوره قرآن و از سور مکی در جزء سی‌ام، دارای 8 آیه. موضوع این سوره، هشدار نسبت به مسأله قیامت و معاد، و مسأله مهم رؤیت اعمال است. == معرفی سوره == سوره زلزال نود و نهمین سوره قرآن است و به حسب ترتیب نزول بر پیامبر خدا(ص) نود...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:


== معرفی سوره ==
== معرفی سوره ==
سوره زلزال نود و نهمین سوره قرآن است و به حسب ترتیب نزول بر پیامبر خدا(ص) نود و سومین سوره است. این سوره سوره‌ای مکیه بوده و موضوع آن هشدار نسبت به مسئله قیامت و معاد است. این سوره دارای ۸ آیه، ۲۰ کلمه و ۱۸۱ حرف است.
سوره زلزال نود و نهمین سوره قرآن است و به حسب ترتیب نزول بر پیامبر خدا(ص) نود و سومین سوره است. این سوره سوره‌ای مکیه بوده و موضوع آن هشدار نسبت به مسئله قیامت و معاد است. این سوره دارای ۸ آیه، ۲۰ کلمه و ۱۸۱ حرف است<ref>[https://iqna.ir/00EnSO روز قیامت نفس اعمال در مقابل انسان آشکار می‌شوند]</ref>.


== فضیلت سوره ==
== فضیلت سوره ==
حضرت محمد مصطفی رسول گرامی اسلام(ص) می‌فرمايند: از قرائت [سوره] زلزال ملول نشويد؛ زيرا كسی كه در مستحباتش آن را قرائت نمايد، خداوند عزوجل هرگز زلزله‌ای بدو نرساند و با آن و [نيز] با صاعقه و آفتی از آفات دنيا نميرد تا اين كه [به طور عادی] بميرد (بحارالانوار: ج۵۶ ص ۳۵۶).
حضرت محمد مصطفی رسول گرامی اسلام(ص) می‌فرمايند: از قرائت [سوره] زلزال ملول نشويد؛ زيرا كسی كه در مستحباتش آن را قرائت نمايد، خداوند عزوجل هرگز زلزله‌ای بدو نرساند و با آن و [نيز] با صاعقه و آفتی از آفات دنيا نميرد تا اين كه [به طور عادی] بميرد (بحارالانوار: ج۵۶ ص ۳۵۶)<ref>[https://iqna.ir/005DWw زلزله‌های مكرر و نگاه قرآن]</ref>.


== تفسیر سوره ==
== تفسیر سوره ==
خط ۲۹: خط ۲۹:
روز قیامت، روزی است که مردم ازهر گوشه و کنار از قبرها خارج می‌شوند تا اعمال خود را ببینند.  
روز قیامت، روزی است که مردم ازهر گوشه و کنار از قبرها خارج می‌شوند تا اعمال خود را ببینند.  


مفسران قدیم «دیدن اعمال» را به دیدن کیفر و مزد اعمال تفسیر می‌کردند. اما لازم نیست بگویم کیفر اعمالمان را می‌بینم؛ بلکه «خود اعمال» را می‌بینیم. پس از آنکه قانون لاوازیه از نظر علمی به اثبات رسید (قانون تبدیل نیرو به ماده: یعنی هر چه نیرو است، تبدیل به ماده می‌شود و مجدداً ماده متلاشی و تبدیل به نیرو می‌شود)، چنین گفتند که هر چه در دنیا واقع شود، از بین رفتنی نیست؛ از جمله اعمال مردم. پس روز قیامت خود اعمال مجددا مجسم شده و دیده می‌شوند (5).  
مفسران قدیم «دیدن اعمال» را به دیدن کیفر و مزد اعمال تفسیر می‌کردند. اما لازم نیست بگویم کیفر اعمالمان را می‌بینم؛ بلکه «خود اعمال» را می‌بینیم. پس از آنکه قانون لاوازیه از نظر علمی به اثبات رسید (قانون تبدیل نیرو به ماده: یعنی هر چه نیرو است، تبدیل به ماده می‌شود و مجدداً ماده متلاشی و تبدیل به نیرو می‌شود)، چنین گفتند که هر چه در دنیا واقع شود، از بین رفتنی نیست؛ از جمله اعمال مردم. پس روز قیامت خود اعمال مجددا مجسم شده و دیده می‌شوند<ref>[https://iqna.ir/00EnSO روز قیامت نفس اعمال در مقابل انسان آشکار می‌شوند]</ref>.  


=== فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ ﴿۷﴾ وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ ﴿۸﴾ ===
=== فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ ﴿۷﴾ وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ ﴿۸﴾ ===
هر کس به اندازه ذره مثقالی کار خیر انجام داده است، روز قیامت آن را می‌بیند و هر کس به اندازه ذره مثقالی کار بد انجام داده باشد روز قیامت آن را می‌بیند. امام راحل در تألیفات خود در این باره فرموده‌اند: در روز قیامت انسان عمل قبیح را با قبح واقعی خود می‌بیند و آنقدر از دیدن آن معذب و منزجر می‌شود که این عذاب از هر جهنمی بدتر است و در مقابل اگر انسان کار خوبی کرد؛ صله رحم کرد، به فقیری کمک کرد و ...آن عمل با همه حسن و خوبی‌اش در برابر او مجسم می‌شود (6).
هر کس به اندازه ذره مثقالی کار خیر انجام داده است، روز قیامت آن را می‌بیند و هر کس به اندازه ذره مثقالی کار بد انجام داده باشد روز قیامت آن را می‌بیند. امام راحل در تألیفات خود در این باره فرموده‌اند: در روز قیامت انسان عمل قبیح را با قبح واقعی خود می‌بیند و آنقدر از دیدن آن معذب و منزجر می‌شود که این عذاب از هر جهنمی بدتر است و در مقابل اگر انسان کار خوبی کرد؛ صله رحم کرد، به فقیری کمک کرد و ...آن عمل با همه حسن و خوبی‌اش در برابر او مجسم می‌شود<ref>[https://iqna.ir/00EnSO روز قیامت نفس اعمال در مقابل انسان آشکار می‌شوند]</ref><ref>[https://iqna.ir/00EnWd هیچ بهشت و جهنمی بالاتر از زیبایی و زشتی اعمال انسان نیست]</ref>.
ویراستار
۱٬۴۲۰

ویرایش