پرش به محتوا

رضایی اصفهانی، محمدعلی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div style="text-align:justify">[[پرونده:Untitled.jpg|بندانگشتی|رضایی اصفهانی]]'''محمدعلى رضایى اصفهانى'''؛ (متولد1341ش) محقق، نویسنده، عضو هیئت علمی دانشگاه جامعةالمصطفی العالمیة متولد 1341 شهر اصفهان است.
<div style="text-align:justify">[[پرونده:Untitled.jpg|بندانگشتی|رضایی اصفهانی]]'''محمدعلى رضایى اصفهانى'''؛ (متولد1341ش) محقق، نویسنده، عضو هیئت علمی دانشگاه جامعةالمصطفی العالمیة.


== تحصیلات ==
== زندگی و تحصیل ==
رضایی اصفهانی دوره دبستان و راهنمایی را در محل تولد و دوره متوسطه را در شهر اصفهان در دبیرستان شهید صدیقی (خوارزمی) گذراند، پس از اخذ دیپلم، در سال 1361 وارد حوزه علمیه اصفهان (مدرسه ذوالفقار) گردید و تا دوره سطح عالی و یك سال خارج را در آن حوزه گذراند، در سال 1364 ازدواج نمود، و در سال 1369 وارد حوزه علمیه قم گردید و به مدت ده سال در درس خارج اساتیدی همچون آیات عظام فاضل‌ لنكرانی، مكارم شیرازی، معرفت، صالحی مازندرانی و وحید خراسانی حاضر شد. و موفق به گذراندن پایان نامه سطح چهارم حوزه (دكتری فقه) شدند و هم زمان سطح چهارم رشته تخصصی تفسیر حوزه علمیه قم و دكتری علوم قرآن و حدیث واحد تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی را به پایان رساندند. <ref>[https://fa.wikinoor.ir/wiki/%D8%B1%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C_%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%8C_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B9%D9%84%DB%8C ویکی نور، محمد علی رضایی اصفهانی]</ref> رسالۀ دكتراى وى با عنوان «درآمدى بر تفسیر علمى قرآن» مى‌باشد كه پس از دفاع از آن و اخذ درجۀ دكترى، آن رساله را با همین عنوان به چاپ رسانیده است.  
رضایی اصفهانی متولد سال 1341 شمسی است. او دوره دبستان و راهنمایی را در محل تولد و دوره متوسطه را در شهر اصفهان در دبیرستان شهید صدیقی (خوارزمی) گذراند. پس از اخذ دیپلم، در سال 1361 وارد حوزه علمیه اصفهان (مدرسه ذوالفقار) گردید و تا دوره سطح عالی و یك سال خارج را در آن حوزه گذراند. وی در سال 1364 ازدواج نمود و در سال 1369 وارد حوزه علمیه قم گردید. او به مدت ده سال در درس خارج اساتیدی همچون آیات عظام فاضل‌ لنكرانی، مكارم شیرازی، معرفت، صالحی مازندرانی و وحید خراسانی حاضر شد و در نهایت موفق به گذراندن پایان نامه سطح چهارم حوزه (دكتری فقه) و هم زمان سطح چهارم رشته تخصصی تفسیر حوزه علمیه قم و دكتری علوم قرآن و حدیث واحد تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی شد. <ref>[https://fa.wikinoor.ir/wiki/%D8%B1%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C_%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%8C_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B9%D9%84%DB%8C ویکی نور، محمد علی رضایی اصفهانی]</ref> رسالۀ دكتراى وى با عنوان «درآمدى بر تفسیر علمى قرآن» مى‌باشد كه پس از دفاع از آن و اخذ درجۀ دكترى، آن رساله را با همین عنوان به چاپ رسانیده است.  


== سوابق علمی-اجرایی ==
== سوابق علمی-اجرایی ==
رضایی اصفهانی در مجامع علمی دارای فعالیت های گوناگونی است: عضویت در هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیةو تدریس تفسیر و علوم قرآنی در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها
رضایی اصفهانی در مجامع علمی دارای فعالیت های گوناگونی است. برخی از اهم فعالیت های وی عبارت است از:


تأسیس نخستین انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم با همكاری اساتید حوزه و دانشگاه در سال 1382ش.
* عضویت در هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیةو تدریس تفسیر و علوم قرآنی در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها
 
* تأسیس نخستین انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم با همكاری اساتید حوزه و دانشگاه در سال 1382ش.
اجرای برنامه‌های تلویزیونی (از جمله 114 برنامه سیمای سوره‌ها و تفسیر سوره‌های لقمان، یوسف، حدید و... برنامه‌های رادیویي (چهار سال تفسیر تحت عنوان شمیم رحمت) و پرسش‌ و پاسخ‌های قرآنی رادیو معارف (دو سال) و نیز برنامه تبیان رادیو معارف
* اجرای برنامه‌های تلویزیونی (از جمله 114 برنامه سیمای سوره‌ها و تفسیر سوره‌های لقمان، یوسف، حدید و... برنامه‌های رادیویي (چهار سال تفسیر تحت عنوان شمیم رحمت) و پرسش‌ و پاسخ‌های قرآنی رادیو معارف (دو سال) و نیز برنامه تبیان رادیو معارف
 
* راه‌اندازی مجله تخصصی «قرآن پژوهی خاورشناسان» (قرآن و مستشرقان)
راه‌اندازی مجله تخصصی «قرآن پژوهی خاورشناسان» (قرآن و مستشرقان)
* راه‌اندازی مجله «قرآن و علم» و سردبیری آن‌
 
* عضویت در هیئت تحریریه نشریات «قرآن و علم»، «قرآ« پژوهی مستشرفان»، «انتظار موعود»، «ره‌آورد قرآن»، «پژوهش‌نامه علوم و معارف قرآن كریم» و مجله «مطالعات تفسیری».
راه‌اندازی مجله «قرآن و علم» و سردبیری آن‌  
* راه‌اندازی سایت مركز پژوهشی قرآن كریم المهدی1385
 
عضویت در هیئت تحریریه دو مجله فوق و نیز مجله «انتظار موعود» و مجله «ره‌آورد قرآن» و مجله «پژوهش‌نامه علوم و معارف قرآن كریم» (و سردبیری آن) و مجله «مطالعات تفسیری».
 
راه‌اندازی سایت مركز پژوهشی قرآن كریم المهدی1385


== آثار ==
== آثار ==
به جهت لحاظ علاقۀ بسیاری كه ایشان دربارۀ تفسیر علمى آیات قرآن داشتند، اغلب آثار وی در حیطه مطالعات میان رشته ای با محوریت علوم مختلف است. پژوهشى در اعجاز علمى قرآن، درس نامۀ روشها و گرایش‌هاى تفسیرى، درس نامۀ تفسیر مقدماتى، شیوه‌هاى تدریس در حوزه‌هاى علمیه و نگارش و انتشار نخستین ترجمه جمعی قرآن، با همكاری گروهی از اساتید حوزه و دانشگاه از دیگر آثار ایشان است.
به جهت علاقۀ بسیاری كه ایشان دربارۀ تفسیر علمى آیات قرآن داشتند، اغلب آثار وی در حیطه مطالعات میان رشته ای با محوریت علوم مختلف و قرآن است. ''پژوهشى در اعجاز علمى قرآن''، ''درس نامۀ روشها و گرایش‌هاى تفسیرى''، ''درس نامۀ تفسیر مقدماتى''، ''شیوه‌هاى تدریس در حوزه‌هاى علمیه'' و نگارش و انتشار نخستین ترجمه جمعی قرآن، با همكاری گروهی از اساتید حوزه و دانشگاه برخی از آثار وی به شمار می آید.


== دیدگاه‌ها ==
== دیدگاه‌ها ==
رضایی اصفهانی مهمترین فضاهای علمی در تعامل با قرآن به منظور کابردی سازی را عرصه مباحث میان‌رشته‌ای و فضای قرآن در عرصه علوم طبیعی و علوم انسانی میداند زیرا قرآن می‌تواند باعث تحول در علوم شود و بر مبانی و اهداف آن تأثیر بگذارد؛ عرصه دیگر مباحث محتوایی قرآن است.<ref>[https://iqna.ir/00GXKR انرژی خود را صرف رشته‌های سنتی قرآنی نکنیم / ۴ عرصه کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی]</ref>  همچنین وی مرجعیت قرآن را موجب تولید علوم انسانی قرآن بنیان میداند که تولید تفاسیر جدید و نیز ترویج نگاه میان رشته‌ای یکی دیگر از پیامدهای مرجعیت علمی قرآن است. <ref>'''[https://iqna.ir/00Ga6N مرجعیت علمی قرآن سد محکم در برابر استعمار جدید است / تشریح مبانی، دلایل و نتایج مرجعیت قرآن]''' </ref>
رضایی اصفهانی مهمترین فضاهای علمی در تعامل با قرآن به منظور کابردی سازی را عرصه مباحث میان‌رشته‌ای و فضای قرآن در عرصه علوم طبیعی و علوم انسانی میداند زیرا قرآن می‌تواند باعث تحول در علوم شود و بر مبانی و اهداف آن تأثیر بگذارد.<ref>[https://iqna.ir/00GXKR انرژی خود را صرف رشته‌های سنتی قرآنی نکنیم / ۴ عرصه کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی]</ref>  همچنین وی مرجعیت قرآن را موجب تولید علوم انسانی قرآن بنیان میداند. از نظر وی تولید تفاسیر جدید و نیز ترویج نگاه میان رشته‌ای یکی از پیامدهای توسعه گفتمان مرجعیت علمی قرآن است. <ref>'''[https://iqna.ir/00Ga6N مرجعیت علمی قرآن سد محکم در برابر استعمار جدید است / تشریح مبانی، دلایل و نتایج مرجعیت قرآن]''' </ref>


== منابع ==
== منابع ==
ویراستار
۳٬۲۸۵

ویرایش