پرش به محتوا

تاسوعا: تفاوت میان نسخه‌ها

۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۵ آوریل ۲۰۲۳
جز
جایگزینی متن - ' می ' به ' می‌'
جز (جایگزینی متن - 'پاورقی ها' به 'ارجاعات')
جز (جایگزینی متن - ' می ' به ' می‌')
خط ۱: خط ۱:
<div style="text-align:justify">[[پرونده:مراسم روز تاسوعا در زینبیه زنجان.jpg|جایگزین=مراسم روز تاسوعا در زینبیه زنجان|بندانگشتی|مراسم روز تاسوعا در زینبیه زنجان]]'''تاسوعا'''؛ نهمین روز محرم که به پاسداشت مقام حضرت ابوالفضل پرداخته می شود. شهرت این روز به دلیل وقایعی است که در روز نهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری، در سرزمین کربلا روی داد. روز تاسوعا در نزد شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است. آنها این روز را منتسب به عباس بن علی(ع) می‌دانند و آن را بسان روز عاشورا گرامی داشته، در آن سوگواری می‌کنند. وقایع اتفاق اقتاده در تاسوعا ورود شمر به كربلا، امان نامه براى ابوالفضل العباس(ع) و فرمان حمله عمومى علیه لشکر امام حسین(ع) است.
<div style="text-align:justify">[[پرونده:مراسم روز تاسوعا در زینبیه زنجان.jpg|جایگزین=مراسم روز تاسوعا در زینبیه زنجان|بندانگشتی|مراسم روز تاسوعا در زینبیه زنجان]]'''تاسوعا'''؛ نهمین روز محرم که به پاسداشت مقام حضرت ابوالفضل پرداخته می‌شود. شهرت این روز به دلیل وقایعی است که در روز نهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری، در سرزمین کربلا روی داد. روز تاسوعا در نزد شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است. آنها این روز را منتسب به عباس بن علی(ع) می‌دانند و آن را بسان روز عاشورا گرامی داشته، در آن سوگواری می‌کنند. وقایع اتفاق اقتاده در تاسوعا ورود شمر به كربلا، امان نامه براى ابوالفضل العباس(ع) و فرمان حمله عمومى علیه لشکر امام حسین(ع) است.


== معنی لغوی ==
== معنی لغوی ==
تاسوعا در لغت به معنای نهم است و در تقویم اسلامی به روز نهم محرم اشاره دارد. آنچه مشهور است تاسوعا از ریشه تِسع به معنای نه و نهم، فقط بر نهمین روز محرم اطلاق شده‌است.  
تاسوعا در لغت به معنای نهم است و در تقویم اسلامی به روز نهم محرم اشاره دارد. آنچه مشهور است تاسوعا از ریشه تِسع به معنای نه و نهم، فقط بر نهمین روز محرم اطلاق شده‌است.  
مفهوم شناسی و اهمیت
مفهوم شناسی و اهمیت
روز نهم محرم، تاسوعا (به معنای نهم)‌ خوانده می‌شود. روز تاسوعا در نزد شیعیان، روز منتسب به عباس بن علی(ع) دانسته می شود و آن را مانند روز عاشورا سوگواری می‌کنند. در ایران و بعضی از کشورهای اسلامی شیعی‌نشین، روز تاسوعا همچون روز عاشورا تعطیل رسمی است و در آن روز مراسم عزاداری مفصل با راه‌اندازی هیأت‌های عزاداری و دسته‌های سینه زنی و زنجیرزنی برگزار می‌شود.<ref>[https://fa.wikishia.net/view/%D8%B1%D9%88%D8%B2_%D8%AA%D8%A7%D8%B3%D9%88%D8%B9%D8%A7 ویکی شیعه]</ref>
روز نهم محرم، تاسوعا (به معنای نهم)‌ خوانده می‌شود. روز تاسوعا در نزد شیعیان، روز منتسب به عباس بن علی(ع) دانسته می‌شود و آن را مانند روز عاشورا سوگواری می‌کنند. در ایران و بعضی از کشورهای اسلامی شیعی‌نشین، روز تاسوعا همچون روز عاشورا تعطیل رسمی است و در آن روز مراسم عزاداری مفصل با راه‌اندازی هیأت‌های عزاداری و دسته‌های سینه زنی و زنجیرزنی برگزار می‌شود.<ref>[https://fa.wikishia.net/view/%D8%B1%D9%88%D8%B2_%D8%AA%D8%A7%D8%B3%D9%88%D8%B9%D8%A7 ویکی شیعه]</ref>


== مروری بر وقایع تاسوعا ==
== مروری بر وقایع تاسوعا ==
۴٬۸۳۱

ویرایش