قرآن پدیا:درباره

از قرآن پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۰۳ توسط Admin (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « <div style="text-align:justify"> خبرگزاری ایکنا، پایگاهی نام‌آشنا برای علاقه‌مندان به قرآن است. این خبرگزاری در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان اولین خبرگزاری بین‌المللی قرآن آغاز به کار نمود و با پوشش 21 زبان زنده درصدد رصد جریانات و اخبار قرآنی جهان است. در طی سه دهه...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

خبرگزاری ایکنا، پایگاهی نام‌آشنا برای علاقه‌مندان به قرآن است. این خبرگزاری در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان اولین خبرگزاری بین‌المللی قرآن آغاز به کار نمود و با پوشش 21 زبان زنده درصدد رصد جریانات و اخبار قرآنی جهان است. در طی سه دهه اخیر، این خبرگزاری توفیق یافته است تا به سبب ارتباط با شخصیت‌های تراز داخلی و خارجی انباشتی گسترده از آراء و نظرات را پیرامون موضوعات مختلف دینی فراهم آورد. بسیاری از این آراء برای اولین‌بار در این پایگاه اطلاع‌رسانی شده است لکن به سبب ذات کثرت‌گرای پایگاه‌های خبری در انبوه اخبار به فراموشی سپرده شده‌اند و راهی نیز برای دسترسی آسان بدان‌ها وجود ندارد.

دست‌اندرکاران این پایگاه در طی دو سه سال اخیر مشغول انجام مجموعه فعالیت‌هایی برای حفظ میراث فکری متفکران و اندیشمندانی بوده‌اند که به‌انحاءمختلف اخبارشان در این رسانه پوشش یافته است. یکی از مهم‌ترین ایده‌هایی که در این سال‌ها به‌عنوان راهکاری برای حفظ اطلاعات این پایگاه پیشنهاد گردیده است تدوین دانشنامه آنلاین قرآن پدیاست. این دانشنامه که شاید بتوان آن را به‌عنوان نمونه‌ای متفاوت در نوع خود به شمار آورد درصدد ارائه تصویر و روایتی جامع از مجموعه اخبار ایکنا ذیل موضوعاتی مشخص است؛ ازاین‌رو بیش از آنکه وجهه علمی - پژوهشی داشته باشد، وجهه و تصویری گردآورانه دارد و بیش از آنکه درصدد ارائه تصویری جامع و همه‌جانبه از یک موضوع باشد بیشتر به دنبال ارائه تصویری از مجموعه اطلاعات و اخبار موجود در خبرگزاری ایکناست.

قرآن پدیا به دنبال تأسیس دانشنامه‌ای دینی است که متمایز از سایر دانشنامه‌ها باشد. محورهای تمایز بخش قرآن پدیا با سایر دانشنامه‌های دینی را در پنج محور می‌توان خلاصه کرد:

1. برخلاف دانشنامه‌های مرسوم - که در صدد حفظ و انتقال دانش پیشین هستند - این دانشنامه بیشتر رویکردی ایده-نگارانه دارد و به دنبال آن است تا تبلوری از کنش و واکنش‌های معاصر در موضوعات دینی را پیش چشم بکشد.

2. قرآن پدیا برخلاف دانشنامه‌های تخصصی قرآن، حوزه بسیار فراگیرتر و گسترده‌تری را پیش روی خود می‌بیند از این رو مدخل‌هایی که در این دانشنامه جای می‌گیرند شاید به‌هیچ‌وجه در دایره توجه دایرة المعارف های تخصصی قرار نگیرد.

3. این دانشنامه به سبب پوشش گسترده‌ای که خبرگزاری ایکنا در موضوعات میان‌رشته‌ای قرآن داشته است برای اولین‌بار در قالب یک دانشنامه به موضوعات میان‌رشته‌ای ورود خواهد کرد و زمینه مناسبی را برای به‌دست‌آوردن ایده‌هایی جدید که هیچ تولیدی پژوهشی شاخصی نداشته‌اند فراهم می‌کند.

4. برخلاف دانشنامه‌های تخصصی که فقط مناسب با حال متخصصان است این دانشنامه قصد دارد تا مورداستفاده عموم مردم قرار بگیرد.

5. ایده‌های موجود در مقالات این دانشنامه پیوسته به‌روزرسانی خواهند شد و غبار زمان موجب متروک شدن مطالب آن نخواهد شد.