الگو:صفحۀ اصلی/مقالۀ برگزیده اول
پارک قرآنی؛ مکانی برای ترویج فرهنگ و معارف قرآنی. این پارکها به وسیله تابلوهایی با طرح قرآنی و با گل و گیاه تزئین شدهاند. در مورد تزئین پارکهای قرآنی میتوان از نظر طراحان و متخصصان زیبایی بهره برد تا نمای بهتری از فرهنگ اسلامی نمایش داده شود. همچنین، پارکهای قرآنی محل گردشگری مناسبی برای عموم مردم و گردشگران خارجی هستند. پارکهای قرآنی میتوانند محل مناسبی برای تبلیغ و ترویج مسائل اسلامی در حوزه اجتماعی همانند حجاب، احترام به والدین و بزرگداشت مقام خانواده باشند.
مفهوم پارک قرآنی
یکی از راههای ترویج قرآن در میان اقشار مختلف مردم، تأسیس پارکهای قرآنی است. پارک قرآنی به مکانی گفته میشود که با فضاسازی دینی تلاش میشود تا فرهنگ دینی نمایش داده شود. وسایل مختلف از گیاهان و بنرها به کار گرفته میشود تا فرهنگ و معارف قرآنی نمایش داده شوند. این پارکها علاوه بر جاذبه گردشگری، جاذبه دینی و فرهنگی دارند. راهاندازی پارک قرآنی با هدف تقویت زیربناهای فرهنگی ـ دینی و ترویج سبک زندگی قرآنی ساخته میشوند. پارکهای قرآنی به طور معمول، در مناطقی که از مسائل معنوی دور است، ایجاد میشود؛ زیرا در این مناطق، نیاز مردم به آموزههای دینی و نیاز فرهنگی بیش از پیش احساس میشود. حضور در این پارکها به سبب مؤانستی که فرد با نشانههای قرآنی پیدا میکند، میتواند منجر به اثرپذیری ناخود آگاه از مفاهیم قرآنی شود. همچنین حضور در چنین محیطهایی منجر به آرامش و تشویق افراد به خواندن و عمل کردن به قرآن میشوند.
آثار و فعالیتها
استاد حجتی در طول ۴۹ سال تدریس دانشگاهی (۱۳۴۶-۱۳۹۵)، درسهای زبان و ادبیات عرب، قرائت و ترجمه قرآن كریم، قرائت و تجوید قرآن كریم، تفسیر قرآن كریم، علوم قرآنی در موضوعات مختلف اعجاز، ناسخ و منسوخ، تناسب آیات و سور، امثال قرآن كریم، اقسام و سوگندهای قرآن كریم، اسباب النزول، تقدیم و تأخیر، طبقات مفسرین، محكم و متشابه و علوم قرآنی دیگر، تاریخ قرآن كریم، تاریخ قرائت قرآن كریم، نقد و بررسی مكاتب و روشهای تفسیری، بررسی ترجمه قرآن كریم، مفردات قرآن كریم، تحقیق در معرّبات قرآن كریم، اسماء و كنیهها و القاب در قرآن كریم و مطالب دیگر علوم قرآنی، تاریخ حدیث، رجال حدیث، درایه الحدیث، بررسی جوامع حدیثی متقدم شیعه، بررسی جوامع حدیثی متأخر شیعه، بررسی جوامع حدیثی متقدم اهل سنت، بررسی جوامع حدیثی متأخر اهل سنت، نقد و بررسی وضع و احادیث موضوعه، علم الحدیث و سایر موادّ مربوط به بخش حدیث را تدریس کرده است. مدتی نیز درسهای فقه، تعلیم و تربیت اسلامی، تاریخ تعلیم و تربیت اسلامی، علوم بلاغت، فلسفه مشاء، فلسفه اشراق، منطق و جز آنها را تدریس كرده است.