آسیه

نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۲۴ توسط Shojaei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''آسیه'''؛ نام همسر فرعون. == شناسه اسمی == آسيه یکی از زنان نمونه در قرآن آسیه است. نام او به صورت صریح نیامده، اما با عنوان امرأة فرعون دو بار به کار رفته است. == شناسه رفتاری و روانی == آسیه زنی باهوش و زیرک و دارای شخصیت اثر گذار در میان خانواده فر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

آسیه؛ نام همسر فرعون.

شناسه اسمی

آسيه یکی از زنان نمونه در قرآن آسیه است. نام او به صورت صریح نیامده، اما با عنوان امرأة فرعون دو بار به کار رفته است.

شناسه رفتاری و روانی

آسیه زنی باهوش و زیرک و دارای شخصیت اثر گذار در میان خانواده فرعون بوده است چنان که وقتی موسی را از آب گرفتند و پیش او آوردند، به فرعون گفت: او نور چشم من و توست، او را نکشید. اصرار آسیه در نگه داشتن کودک موجب شد فرعون نگه داری موسی را به آسیه واگذار کند و گفت میترسم این کودک از بنی اسرائیل و همان کسی باشد که نابودی ما به دست او خواهد بود. بنابر روایات آسیه پیش از ایمان آوردن به موسی نیز زنی نیکوکار بوده است.

پیامبر اکرم ﷺ آسیه را در کنار مریم خدیجه و فاطمه به یکی از چهار زن کامل و برتر عالم و نیز از برترین زنان اهل بهشت شمرده است. در جای دیگری پیامبر آسیه را به همراه مریم و خدیجه و فاطمه از زنانی می شمرد که به نهایت مراتب کمال رسیده اند.

شناسه فکری و عقیدتی

الف) ایمان آسیه به خداوند

خداوند آسیه را در کنار مریم و مقدم بر او، الگوی مؤمنان معرفی می کند و میفرماید: «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَةَ فِرْعَوْنَ» و برای کسانی که ایمان آورده اند خدا همسر فرعون را مثل آورده...». (تحریم/۱۱) آسیه با مشاهده معجزه عصای موسی و غلبه وی بر ساحران به او ایمان آورد ولی ایمان خود را اظهار نمی کرد تا زمانی که همسر حزقیل آرایشگر دختر فرعون به سبب ایمانش به دست فرعون کشته شد. آنگاه با اعتراض به فرعون و سرزنش وی ایمان خود را آشکار ساخت

ب) استقامت در راه خدا

هنگامی که فرعون از ایمان آسیه باخبر شد از سران دربار نظر خواهی کرد و گفت: آیا او خدایی جز مرا عبادت میکند؟ همگی فرعون را ستودند و قتل آسیه را پیشنهاد کردند. فرعون دستور داد آسیه را به زمین میخکوب کنند و سنگ بزرگی بالای سرش بیاویزند. اگر از ایمانش دست برداشت به قصر فرعون بازگردد، وگرنه سنگ را بر او افکنند تا بمیرد. آسیه از ایمان خویش دست برنداشت و از همه جاذبه های زندگی دنیا گذشت و جوار رحمت خداوند را به زندگی در قصر فرعون ترجیح داد و در دعای خود، قرب خداوند و بهشت را طلبید و گفت: پروردگارا! خانه ای برای من نزد خودت در بهشت بساز و مرا از فرعون و کاخ او نجات ده و مرا از گروه ستمکاران رهایی بخش (تحریم/۱۱) بانویی که این قدر میفهمد و تقاضای تبری و تولی دارد، فقط نمونه زنان نیست، بلکه نمونه مردم جامعه است و علت اصلی نمونه و الگو بودن او آن است که ایمان خود را در کنار فرعون حفظ کرد.


شناسه خانوادگی

نسب آسیه

آسیه دختر مراحم، پسرعبید، پسر ریان، پسر ولید قبطی که فرعون زمان یوسف بوده است می باشد. برخی آسیه را از قبطیان دانسته و گفته اند از قبطیان فقط سه نفر به موسی ایمان آوردند که یکی از آنان آسیه بوده است. برخی دیگر او را از بهترین زنان بنی اسرائیل پیامبرزاده و مادر و مددکار مؤمنان معرفی کرده اند.